Begeleiding

Loop je vast in je studie en wil jij ook een wijze student worden? Kies dan voor persoonlijke begeleiding!

Of je nu vers van de middelbare school aan een opleiding begint of later in  je leven een opleiding start, studeren gaat vaak gepaard met (een van) de volgende uitdagingen: faalangst, uitstelgedrag, planningsproblemen, perfectionisme, prestatiedruk, samenwerkingsproblemen, onduidelijke verwachtingen van je docent, te veel willen combineren. Effectief studeren gaat niet (alleen) om intelligentie, maar vooral om wijsheid: de juiste keuzes op het juiste moment maken. En dat is precies waarop veel studenten vastlopen.

“After every meeting I had new insights and ideas. She was enthousiastic and this motivated me even more.”

“Sanne is heel geduldig en begripvol, en heeft duidelijk goede kennis van de stof. Ze nam de tijd om onduidelijke zaken toe te lichten.”

Valkuilen

Een continue informatiestroom, FOMO, het idee dat je alles moet kunnen bereiken en het leenstelsel maken het extra ingewikkeld. Studenten staan steeds meer onder (mentale) druk en hebben steeds vaker moeite alles in goede banen te leiden. Uitstelgedrag vanwege excessief gebruik van sociale media is een van de belangrijkste oorzaken van dalende studieprestaties, vermoeidheid en negatieve gevoelens over jezelf.

De juiste weg

Het tempo waarin studies tegenwoordig moeten worden doorlopen geeft weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling terwijl ik studenten juist ook steeds krampachtiger hun CV zie vullen met bestuursjaren, honneursprogramma’s of meerdere bijbanen. Zo riskeer je al snel studievertraging of prestaties onder je niveau. Ik zie scriptiestudenten in de Master die te moe zijn om te solliciteren en vanwege het doordenderen geen idee hebben wat voor werk ze willen. Ik juich ambities absoluut toe maar als je inspanningen geen doel dienen en je alleen maar vermoeider raakt, moet je je afvragen of je de juiste weg in bent gegaan.

Herken jij je in dit verhaal?

Dan wordt het tijd om wijs te worden! Ik heb het recept niet voor je, ik begeleid je jouw recept uit te vinden, te verkennen en uit te proberen. De filosoof Lao-Tse zei het treffend: “Wie zijn bestemming kent, vindt de weg.” Studenten lopen vast tijdens hun studie of tijdens het schrijven van hun scriptie omdat ze niet (meer) weten waar het toe dient. Als je niet weet waar je het voor doet, gaat het meer energie kosten dan opleveren. Mijn begeleiding is er daarom op gericht om voor jou helder te krijgen waar je nu staat, waar je naartoe wilt en hoe je dat kunt bereiken. Hieronder zie je wat voor begeleiding je bij me kunt starten. Ik help je graag!

Begeleiding

Scriptie Succes

Studeren kun je leren

Enkeltje keuzes maken

“If we keep doing what we’re doing, we are going to keep getting what we’re getting”

– Stephen Covey

Kan ik iets voor je betekenen?
Stuur me een appje of een mail