Studeren kun je leren

Krijg helder waar je naartoe wilt met je studie en hoe je er meer uit kunt halen.

Het kan zijn dat je vastloopt op je perfectionisme, faalangst of andere belemmeringen, dat je het moeilijk vindt om goed te plannen en daardoor vaak te weinig of juist te veel leert, dat je te veel wilt en daardoor juist stil komt te staan, het kan zijn dat je vaak moet herkansen terwijl je dacht voldoende te hebben geleerd.

5

Heb je het gevoel dat je niet productief studeert?

5

Voel je je vaak moe en gespannen als je met je studie bezig bent?

5

Raak je snel afgeleid door social media of andere zaken terwijl je moet studeren?

5

Wordt je studie belemmerd door je perfectionisme of faalangst?

5

Begrijp je niet hoe anderen meer voor elkaar krijgen tijdens hun studie?

5

Weet je niet goed waar je naartoe wilt met je studie?

5

Krijg je vaak niet alles af wat je had gepland?

5

Moet je regelmatig herkansen terwijl je dacht goed geleerd te hebben?

“Toen ik midden in mijn periode als actieve medezeggeschapper zat, kwam ik bij Sanne terecht voor begeleiding voor bestuurlijk actieve studenten. En dat heeft ze bewezen! We zijn gesprekken aangegaan over grenzen aangeven, prioriteiten stellen en time-management. Dit waren thema’s die voor mij belangrijk waren. Met praktische tips kon ik direct aan de slag. Ze is geen psycholoog, maar een echte coach: ze helpt je om het zelf te kunnen.”

Joska, 22 jaar

Dan is dit pakket iets voor jou! Laat het niet zover komen dat je niet meer weet waar je staat, dat je dreigt te verzuipen in alle keuzes qua vakken en programma’s, dat je langzaam oververmoeid raakt of van herkansing naar herkansing rent terwijl je dacht goed te plannen en te leren. Studeren zou gericht moeten zijn op een mooie tijd waarin ontwikkeling centraal staat. Zodra de ontwikkeling stagneert moet je jezelf als student eerst ontwikkelen. Door jezelf te ondersteunen in je studievoortgang ga je soepeler en met meer focus en energie je studie aan. En het biedt je inzichten in jezelf die je later ook kunt gebruiken. Een langetermijninvestering dus!

Wat krijg je ervoor?

Mijn begeleiding is erop gericht studenten de regie op hun leven en studie terug te laten nemen zodat ze weloverwogen keuzes maken en hun studie soepeler en met meer focus doorlopen. Ik kan inhoudelijk met je studie meedenken als dat nodig is voor je traject maar het draait om het proces: om jouw energie en focus op hoe je in je studie staat en hoe je in je studie wilt staan.

Door te verkennen waar je nu staat en waar je naartoe wilt, krijg je inzicht in belemmeringen en belangrijker: kansen. Je leert prioriteiten te stellen en gaat keuzes maken. En door het uitproberen van nieuwe planningen en leerstijlen krijg je inzicht in hoe jij je tijd optimaal kunt benutten voor je studie. En je verdere leven.

Inhoud en kosten van het traject

Het traject Studeren kun je leren bestaat uit 5 sessies van 1 à 1,5 uur waarin de volgende onderdelen aan bod komen: verkennen van studievoortgang en belemmeringen, behoeftes en wensen, tijdsindeling week, prioriteiten stellen, nieuwe planning/leerstrategieën uitproberen, actieplan voor de toekomst.

5

Alle sessies vinden online plaats, via Zoom, FaceTime of Teams, dus je kunt het plannen wanneer en van waar je het prettig vindt. Het traject kost 225 euro (= 5×45 euro), te betalen per sessie of in 1 keer. Mocht je het traject willen verlengen, dan betaal je slechts 40 euro per vervolgsessie.

5

Wil je losse sessies afnemen of een langer traject aangaan dat wel gericht is op effectiever studeren? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

“Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced”

– Søren Kierkegaard

Kan ik je helpen met studeren?

Stuur me een appje of mail me op sanne@dewijzestudent.nl