ScriptieSucces

Van begin tot eind procesbegeleiding van je scriptie.

Sommige studies geven een vast tijdsbestek waarin studenten een scriptie moeten schrijven en geven vooraf heldere verwachtingen over de begeleiding en inhoud van een scriptie. Andere studies laten het aan de student (en diens begeleider) over. In beide gevallen sta je er ineens alleen voor en wil je een mooi eindwerk afleveren. Maar een scriptie moet tegenwoordig niet alleen van hoog niveau zijn maar ook in hoog tempo geschreven worden. En dan kan de moed je al snel in je schoenen zakken.

5

Weet je niet goed waar je moet beginnen?

5

Ben je bang dat je de deadline niet haalt?

5

Twijfel je of je genoeg begeleiding zult krijgen vanuit de opleiding?

5

Is de opleiding vaag in wat er van je verwacht wordt?

5

Vind je zelfstandig werken moeilijk?

5

Ben je snel afgeleid of verzand je snel in keuzestress?

5

Raak je snel het overzicht kwijt over grotere projecten?

5

Heb je vaak “meegelift” met groepswerk en vind je het nu moeilijk dat je er alleen voor staat?

5

Wil je meer uit je scriptieproces halen?

“Kalm en positief. Straalde rust uit en dat was fijn. Kon alles met haar bespreken.”

“I really appreciate that my supervisor took so much time for me during my meetings with her. She always had good feedback for me and was always kind and motivating.”

Dan is ScriptieSucces iets voor jou! Ik begeleid zelf met veel plezier scripties als docent en heb zelf meerdere scripties en een proefschrift geschreven dus ik ken de knelpunten van een dergelijk schrijfproces. En ik ken ook oplossingen. Scriptiebegeleiding via deWijzeStudent is gericht op het proces, niet op de inhoud van je scriptie. Ik kan absoluut meedenken over je scriptie, maar ik lees niet mee, voer geen analyses voor je uit en corrigeer geen teksten. En dat doe ik bewust niet om twee redenen: 1) in de eindfase van je studie moet je zelf kunnen laten zien wat je kunt en dus niet je scriptie door iemand anders laten schrijven en 2) begeleiding van de inhoud van je scriptie is aan je begeleider op je studie, die weet wat er van je scriptie verwacht wordt.

Wat houdt scriptiebegeleiding bij mij wel in? Ik begeleid je door het traject zodat je gerichte keuzes maakt, deadlines realistisch stelt (en dus makkelijker haalt!), je het overzicht bewaart en je uiteindelijk met een goed gevoel je scriptie inlevert. Als je weet waar je het voor doet en hoe je het kunt aanpakken, ga je een stuk soepeler je scriptieproces door. Door extra ondersteuning op het proces krijg je in je begeleiding op je opleiding meer ruimte voor de inhoud. En daar word je uiteindelijk op beoordeeld.

Inhoud en kosten van het traject

Het traject ScriptieSucces bestaat uit 5 sessies van 1 à 1,5 uur waarin de volgende onderdelen aan bod komen: verkennen van je ideeën/bespreken van je scriptieonderwerp en –opzet, opstellen van je planning, feedback en begeleiding vanuit je studie, voortgang van het proces, time management, bespreken van valkuilen en mogelijkheden, bespreken van je toekomstplannen na je scriptie.

5

Begeleiding vindt  online plaats via FaceTime, Zoom of Teams en kost 225 euro (= 5×45 euro), te betalen per sessie of in 1 keer. Mocht je na de 5 sessies meer sessies willen, dan betaal je slechts 40 euro per vervolgsessie.

Wil je liever losse sessies afnemen, een langer traject aangaan tijdens het schrijven van je scriptie of dit traject samen met een medestudent volgen om kosten te besparen? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

“Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced”

– Søren Kierkegaard

Kan ik je helpen met je scriptie?

Stuur me een appje of mail me op sanne@dewijzestudent.nl